Young Cultural Leaders (YCL) is een Vereniging Zonder Winstoogmerk (VZW).

YCL steunt volledig op het initiatief van enkele enthousiaste vrijwilligers. Iedereen tussen 20 en 40 jaar is welkom om zich op zijn manier mee te engageren! Uiteraard kan je gewoon deelnemen aan de trainingen en de weekends, en is de deelname aan (een van) de werkgroepen geheel vrijblijvend.  

Stuurgroep

Na de conceptuele dag, waarop onze visie en missie vorm kreeg, werd een stuurgroep samengesteld. Evelien en Toon Torfs zijn momenteel de leden van de stuurgroep. Zij zitten regelmatig samen om te bepalen hoe deze visie en missie in de praktijk omgezet kunnen worden. Input uit en terugkoppeling naar de verschillende werkgroepen is daarvoor van groot belang.

Zoals alle werkgroepen, staat de stuurgroep ook open voor nieuwe leden.

Werkgroep 1: Inhoud van de workshops en trainingen

In deze werkgroep gaan we na wat de behoeften en verwachtingen zijn van de YCL’ers. Waar zijn we naar op zoek? Wat zijn thema’s die ons aanspreken? Wie kent er interessante begeleiders of trainingen? Hoe kunnen we hiernaar op zoek gaan? Wat zijn goede kanalen? 

Werkgroep 2: Financiering en Support

Om onze activiteiten zo goedkoop mogelijk te houden, zijn we voortdurend op zoek naar mogelijkheden tot financiering. Het organiseren van workshops rond zelfontwikkeling is immers niet goedkoop; een geschikte locatie en ervaren begeleiders kennen uiteraard hun prijs. We doen ons uiterste best om de weekends voor iedereen toegankelijk te houden. In deze werkgroep verkennen we samen de verschillende financieringsmogelijkheden: subsidies, sponsoring, benefiet-evenement, enz. 

Werkgroep 3: Activiteiten

Tussen de workshops door organiseren we graag een informele activiteit, al is het maar om YCL’ers de kans te bieden elkaar terug te zien. Het kan gaan om een etentje, een wandeling, een feestje of barbecue, of deelname aan activiteiten die in het verlengde liggen van wat we met YCL doen. In deze werkgroep wordt nagedacht over de frequentie van deze activiteiten, welke activiteiten we kunnen doen, hoe we deze gaan organiseren, enz.  

Wil jij aansluiten bij één van de werkgroepen? Neem zeker contact met ons op!